Kutak za roditelje

Preporuke i novosti

Kako pomoći anksioznom djetetu?

Anksioznost je jedno od najčešćih problema mentalnog zdravlja djece i odraslih, a pogađa više od 20% djece i adolescenata tijekom životnog vijeka.

Kako igra pomaže u rješavanju problema mentalnog zdravlja?

Igra pruža djetetu mogućnost fantazije kroz koju, u sigurnom prostoru, može izraziti najdublje misli, emocije i unutarnje sukobe.

Što (si) reći kada se osjećam(o) anksiozno?

Postoje riječi i rečenice koje mogu pomoći da se sami smirimo ili pomognemo nekom drugom u situacijama kada nas preplavljuju osjećaji.

VAŽNOST PRIJELAZA

Prijelaz je razdoblje promjene s jedne značajne faze ili iskustva na drugu.
Kako djeca stare i razvijaju se, neizbježno doživljavaju brojne različite prijelaze i značajne događaje koji na njih mogu utjecati na različite načine.

Knjige za roditelje

Ako već ulažete svoje vrijeme i novac u čitanje knjige o roditeljstvu, vjerujem da bi se nakon čitanja trebali osjećati bolje nego prije.

Važnost igre

Igra je sastavni dio svakog djetinjstva, a dijete raste i razvija se igrajući se. Dijete kroz igru uči o sebi i o svijetu koji ga okružuje.

Otpornost

Pomaganje našoj djeci da se snađu u stresovima i napetostima svakodnevnog života važnije je danas nego ikad prije.

Kako odgajati dijete bez srama?

Sram je intenzivno bolan osjećaj ili iskustvo vjerovanja da smo loši i prema tome nedostojni ljubavi i pripadnosti. Kako izgleda i zvuči posramljivanje?

Kako osjećamo emocije?

Naš mozak i naše tijelo imaju 3 zone! Crvenu, zelenu i plavu! Jesi li znao/la da osjećaji nisu loši ili dobri? Svi ih osjećamo u različitim situacijama!

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram